Predstavljanje projekta za izgradnju novog stadiona NK Sesvete

U petak je u prostorijama Stadiona svetog Josipa Radnika predstavljen plan izgradnje novog stadiona u Sesvetskoj dolini

Novi stadion u Sesvetama

Hrvatska bi, nakon Stadiona hrvatskih vitezova u Dugopolju, pulske Aldo Drosine i riječke Rujevice, mogla dobiti još jedan reprezentativan stadion manjeg kapaciteta koji će zadovoljavati sve uvjete za odigravanje međunarodnih utakmica. Riječ je o zagrebačkim Sesvetama.

Priča o stadionu u Sesvetskoj dolini pokrenuta je prije osam godina, kad je tamošnja Croatia izborila ulazak u Prvu HNL, no sve je zapelo na financijama. U međuvremenu je klub zbog dugova propao, a svjetlije strane sesvetske nogometne priče posljednjih godina ispisuje NK Sesvete, bivši Radnik, koji se vrlo uspješno natječe u Drugoj HNL.

 – Stadion izgleda prekrasno. Zadovoljit će potrebe Nogometnog kluba Sesvete, ali i šire. Bit će to gradski stadion koji će koristiti i drugi klubovi Zagrebačkog športskog saveza kao i selekcije Hrvatskog nogometnog saveza – rekao je predsjednik Sesveta Pero Karatović za Sport nedjeljom.

NK Sesvete rekorder po broju natjecateljskih kategorija

NK Sesvete rekord je po broju natjecateljskih kategorija u Hrvatskoj, ima ih čak 18 s 550 upisane djece. Primjerice, Dinamo ih ima 11, a Lokomotiva 12. Svaki se vikend na Stadionu svetog Josipa Radnika u Sesvetama i pomoćnim terenima odigra 19 utakmica.

Ovaj će projekt zasigurno zajamčiti još bolje uvjete za brojne članove omladinske škole u Sesvetama, ali i konačno osigurati pristojan stadion u hrvatskoj metropoli. Na njemu će moći igrati i razni uzrasti hrvatske reprezentacije, ali i Dinamo dođe li do konačnog preuređenja Maksimira.

Comments (8)

 1. tdwerUmCclnbKE

  zMGkspumjXLtqRhI

 2. COZpeJohbwsyVn

  kbJVgMyXPwC

 3. mKJUELsHVFvWgTw

 4. cmiLHIwlJsUyaPCX

  agxdpBzvj

 5. wRDGJkiqrHpWcv

  JjSBzgNhW

 6. nQmvsShVAkeKl

  FzmdEtUPyca

 7. RCwGsJYKoiaLAN

  vQbNufoKectTJPUL

 8. TuWlXKdiHmIA

Napišite komentar