Predstavljanje projekta za izgradnju novog stadiona NK Sesvete

U petak je u prostorijama Stadiona svetog Josipa Radnika predstavljen plan izgradnje novog stadiona u Sesvetskoj dolini

Novi stadion u Sesvetama

Hrvatska bi, nakon Stadiona hrvatskih vitezova u Dugopolju, pulske Aldo Drosine i riječke Rujevice, mogla dobiti još jedan reprezentativan stadion manjeg kapaciteta koji će zadovoljavati sve uvjete za odigravanje međunarodnih utakmica. Riječ je o zagrebačkim Sesvetama.

Priča o stadionu u Sesvetskoj dolini pokrenuta je prije osam godina, kad je tamošnja Croatia izborila ulazak u Prvu HNL, no sve je zapelo na financijama. U međuvremenu je klub zbog dugova propao, a svjetlije strane sesvetske nogometne priče posljednjih godina ispisuje NK Sesvete, bivši Radnik, koji se vrlo uspješno natječe u Drugoj HNL.

 – Stadion izgleda prekrasno. Zadovoljit će potrebe Nogometnog kluba Sesvete, ali i šire. Bit će to gradski stadion koji će koristiti i drugi klubovi Zagrebačkog športskog saveza kao i selekcije Hrvatskog nogometnog saveza – rekao je predsjednik Sesveta Pero Karatović za Sport nedjeljom.

NK Sesvete rekorder po broju natjecateljskih kategorija

NK Sesvete rekord je po broju natjecateljskih kategorija u Hrvatskoj, ima ih čak 18 s 550 upisane djece. Primjerice, Dinamo ih ima 11, a Lokomotiva 12. Svaki se vikend na Stadionu svetog Josipa Radnika u Sesvetama i pomoćnim terenima odigra 19 utakmica.

Ovaj će projekt zasigurno zajamčiti još bolje uvjete za brojne članove omladinske škole u Sesvetama, ali i konačno osigurati pristojan stadion u hrvatskoj metropoli. Na njemu će moći igrati i razni uzrasti hrvatske reprezentacije, ali i Dinamo dođe li do konačnog preuređenja Maksimira.

Napišite komentar

P