Druga HNL: Hrvatski Dragovoljac – Sesvete 2:2

Nakon duge pauze napokon smo dočekali nastavak prvenstva. Vremenske neprilike su bile razlog više odgoda, pa je pripremni period trajao dulje nego se očekivalo. Igrači željni igre i navijači željni dobrih utakmica su napokon došli na svoje.

 

Naša ekipa se uspjela vratiti s gostovanja u Sigetu sa osvojenim bodom, iako je bila bliže pobjedi. Nakon što smo dobro otvorili utakmicu i kontrolirali stanje, sredinom prvog dijela jedna neopreznost naše obrane koštala nas je primljenog pogotka. Očito je bilo da nas je taj primljeni pogodak uzdrmao, te je ubrzo došlo do nove pogreške, u kojoj je napadač domaćih, u bezizlaznoj situaciji jedan na tri, uspio izboriti jedanaesterac. Majstorović ga je pretvorio u pogodak, pa su tako domaćini u nekoliko minuta došli do velikog vodstva od 2:0.

Nakon šoka naša se momčad pribrala, te je nakon ubačaja Kluka najviši na drugoj vratnici bio Petanjek koji smanjuje vodstvo domaćina. Nije se dugo čekalo niti na naš drugi pogodak. Jednu dugu loptu odlično je primio Mamut koji se osobađa svog čuvara i ubacuje pred gol gdje natrčava Kluk koji se odlično snalazi u vrlo teškoj situaciji i loptu skreće u mrežu. Time je rezultat u 33. minuti poravnat na 2:2.

S tim rezultatom se i otišlo na odmor. U drugom dijelu naša je momčad u potpunosti kontrolirala stanje na terenu, te je imala dvije velike prilike za potpuni preokret. Prvo je Mamut odlično uposlio Tolića koji izlazi sam pred vratara, ali nažalost puca pored vrata. Pred sam kraj utakmice slična situacija za najboljeg igrača utakmice Kluka, kojem lopta u odlučujućem trenutku odskače i odlazi iznad gola.

 

Na kraju nam može biti žao jer nismo uzeli sva tri boda, ali isto tako možemo biti ponosni na svoje dečke koji su pokazali karakter i vratili se u utakmicu iz velikog rezultatskog minusa.

 

Sastav Sesveta: Filipović, Goić, Kontek, Petanjek, Mikulić, Maloča, Drmić, Tolić(67. Brezina), Kolega(78. Dago), Kluk, Mamut(84. Štimac)

 

Sljedeće kolo je 14.03. u 15.00h, u Sesvetama, a protivnik će nam biti Lučko.