Druga HNL: Sesvete – Hrvatski Dragovoljac 3:1

[alc_event_scoreboard event=”8617″ display_details=”” display_percentage=””]

U utakmici petog kola Druge HNL smo napokon došli i do prve pobjede. Vrlo uzbudljiva i dobra utakmica s dosta dobrih prilika, napokon je pokazala NK Sesvete u pravom izdanju.

Došli smo u vodstvo iz brze kontre nakon kornera gostiju. Brezina je lijepo uposlio Tolića koji vara svog čuvara i vratara, te lagano posprema loptu u mrežu za 1:0. U 29. minuti je Vasilj opalio po golu sa 20m, ali je lopta prošla pored gola gostiju. U 38. minuti još jedna odlična prilika Tolića. Vasilj odigrava Ćosića koji se našao na lijevom krilu, ubacuje loptu na drugu stativu gdje Tolić odlično pogađa loptu iz voleja, ali ona prolazi pored gola. U 41. minuti smo vidjeli priliku kakva se ne bi smjela propuštati. Stoper Dragovoljca vraća loptu vrataru s 35m, ali preslabo i presijeca ju Vasilj. Išao je sam na vratara gostiju, ali je njegovu namjeru pročitao vratar i uzeo mu loptu.

Do drugog zgoditka smo došli odmah na početku drugog dijela. Majcenić fenomenalno prolazi po lijevoj strani i vraća povratnu na 3 metra gdje ju sam dočekuje Vasilj i lagano posprema u mrežu gostiju. U 57. min dolazimo do još jedne odlične prilike. Brezina lijepo prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu koju glavom pogađa Dago, ali ju vratar gostiju nekako uspjeva spriječiti pri ulasku u gol. U 62. minuti vrlo raspoloženi Majcenić opet stvara probleme po lijevoj strani našeg napada, dolazi do prilike za udarac, ali se još jednom ispriječio vratar gostiju. Nismo trebali čekati dugo na novu priliku. Već dvije minute kasnije Jovičević ubacuje loptu s desnog krila koja nakon nespretne reakcije gostujućih igrača završava na gredi gostujućih. U 67. minuti novi zgoditak. Tolića u šesnaestercu ruši obrambeni gostiju i sudac pokazuje na bijelu točku. Tolić je bio siguran i “panenkom” svladava vratara gostiju. Gosti dolaze do počasnog pogotka autogolom Ćosića od kojeg se nesretno odbija lopta u našu mrežu u 87. minuti.

Sljedeća utakmica je 30.09. u Šibeniku u 17.00h.