DRUGA HNL: SESVETE – LUČKO 2:0

[alc_event_scoreboard event=”7195″ display_details=””]

Danas smo odigrali prvu domaću utakmicu u nastavku prvenstva i predstavili nove dresove.

U pravoj prvenstvenoj utakmici naša mlada momčad uspjela je poraziti neugodne goste iz Lučkog. Već na samom početku zagospodarili smo sredinom terena, te pokušavali preko bokova ugroziti suparnička vrata. Iz jedne takve šanse Kluk odlično puca, međutim pogađa gredu. Nakon jednog dobrog prekinutog napada gostiju Mamut se sjurio prema vratima gostiju i odlično pogodio za 1:0. U 40. min gosti su opravdano ostali bez isključenog Simeunovića koji je zaradio drugi žuti karton. Moramo napomeniti da je isti igrač nekoliko minuta prije toga pokazao zavidnu dozu fair playa, te je jednu krivo dosuđenu loptu u korist svoje momčadi vratio našim igračaima. U drugom dijelu gosti su pokušali voljom i htijenjem stići do povoljnijeg rezultata, ali nakon određenih izmjena igra se stabilizirala u korist Sesveta, te smo ponovno imali inicijativu. Jedna od najboljih prilika je bio udarac glavom Konteka nakon udarca iz kuta, U 87. min Kolega je odlično uposlio natrčalog Kluka koji potvrđuje svoju odličnu formu i neobranjivo pogađa za 2:0 i time postavlja konačan rezultat na utakmici.

Našoj ekipi ponovno moramo odati priznanje na borbenosti i vrlo važnoj pobjedi koja će donjeti dodatan mir našoj ekipi u nastavku prvenstva.

Sastav Sesveta: Filipović, Goić, Kontek, Petanjek, Mikulić, Maloča, Markota(60. Kolega), Kluk(87. Jovičević), Tolić(67. Brezina), Ćosić, Mamut

Sljedeće kolo je gostovanje kod Gorice u borbi za drugo mjesto, 18.03. u 15.30h.