Tokić Autodijelovi – ponosni sponzor NK Sesvete

Tvrtka Tokić na tržištu je prisutna već skoro četvrt stoljeća, a početak razvoja seže u 1990. godinu, kada smo otvorili svoju prvu malu poslovnicu automobilskim dijelovima čije je skladište bilo u garaži, a ured u prizemlju obiteljske kuće. Od tada pa sve do današnjeg dana, kada smo lideri na hrvatskom tržištu autodijelova, ostali smo vjerni temeljnim načelima prema kojima vodimo tvrtku.

U razvojnom procesu od male trgovine auto dijelovima do lidera na tržištu, osim znatnog proširenja asortimana (alati i servisna oprema itd.), proširili smo i ponudu usluga. U 2013. godini uveli smo ACC (Auto Check Center) servisnu mrežu, a početkom 2014. tržištu smo predstavili u Hrvatskoj jedinstven, Tokić edukacijski centar – TEC. Svi uspjesi postignuti su odličnom suradnjom naših zaposlenika, kupaca i dobavljača. Današnja pozicija na tržištu je nagrada za naš rad, ali i velika obveza u budućnosti. Za nas tvrtka Tokić nije samo posao, ona je plod našeg rada, refleksija naših životnih pogleda, naša odgovornost prema državi u kojoj živimo i društvu kojem pripadamo.

O nama

Kada govorimo o vrijednostima koje kroz tvrtku Tokić nastojimo očuvati u našem poslovanju, radi se prvenstveno o načelu postizanja dugoročnog zadovoljstva kupaca ostvarenog kroz široku ponudu proizvoda i usluga te jamstvo međunarodno dokazane kvalitete svih proizvoda koje nudimo. Osim toga, posebnu pažnju posvećujemo svojim zaposlenicima čija je predanost jedino jamstvo našeg opastanka i napretka u budućnosti. Cilj nam je ne samo zaposliti mlade, obrazovane, stručne i uslužne djelatnike, već postići njihovo maksimalno zadovoljstvo radnim mjestom. Također, kroz razgranatu mrežu poslovnica trudimo se izravno doprinijeti ispravnosti automobila i sigurnosti prometa, a time i dobrobiti cjelokupnog društva.

Tokić u ponudi ima više od 135 brandova najvećih svjetskih proizvođača auto dijelova i to za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila. Zajedno s franšiznim partnerima činimo najveći prodajni lanac auto dijelova u Hrvatskoj. Kroz mrežu od sto poslovnica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, nudimo više od 140.000 različitih artikala u svim kategorijama proizvoda.

Dugoročni strateški cilj koji smo ostvarili bio je postati tvrtka koja nudi punu uslugu svim kupcima. Od automobiličara koji su najzaslužniji za održavanje vozila u servisima, preko građana koji traže povoljne, a kvalitetne dijelove i usluge za svoje automobile, do edukacijske uloge za zaposlenike koji sudjeluju u razvoju naše tvrtke ili pružaju usluge u prodajnom i servisnom lancu održavanja automobila. Svemu tome doprinijela je suradnja s vodećim europskim pružiteljima usluga prodaje auto dijelova poput ATR-a te pokretanje zajedničkih projekata poput Auto Check Centera. Krunom našeg edukacijskog rada smatramo TEC – Tokić edukacijski centar otvoren 2014. godine.

Svi naši dobavljači zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvalitete i sigurnosti (ISO 9000, ISO 14000, ISO/TS 16949 i sl.), a većina njih proizvodi automobilske dijelove za prvu ugradnju. Uz proizvode nudimo i usluge stručne edukacije te rješenja financiranja servisne opreme i cjelovitog investiranja s partnerima. Time s našim klijentima nastojimo ostvariti partnerski odnos i u stručnom i u poslovnom smislu.

Osim dugoročnog zadovoljstva kupaca i partnera, vrijednosti koje u našem poslovanju nastojimo slijediti su: jamstvo kvalitete proizvoda i širok asortiman, stručnost zaposlenika te njihov integritet i poštenje kojima nastojimo opravdati povjerenje koje nam pružaju naši kupci.

Ključni podaci

  • privatna tvrtka, 100% u vlasništvu obitelji Tokić
  • 100 poslovnica diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine
  • 244 zaposlenih
  • više od 140.000 različitih artikala
  • više od 135 poznatih proizvodnih marki
  • ukupni prihod u 2013. veći od 294 milijuna kuna (rast od 15% u odnosu na prošlu godinu)

Vizija

Naša vizija je da kao lider u industriji damo maksimalan doprinos ispravnosti automobila i sigurnosti vozača i vozila, tj. dobrobiti cjelokupnog današnjeg društva. Stvaramo značajnu tvrtku koja uz kupce sretnim i zdaovoljnim čini i svoje zaposlenike. Cilj nam je stvoriti tvrtku koja će u isto vrijeme biti inovativna kada je u pitanju tehnologija, a tradicionalna kada je u pitanju poštivanje čovjeka. Dugoročna vizija nam je postati lider u regiji uz orijentaciju na izvoz na strana tržišta i stvaranje dodatne vrijednosti.

Misija

Ulažemo sva znanja, iskustvo i trud kako bismo zadovoljili cjelokupne potrebe automehaničarskih radionica i vlasnika automobila prilikom popravka i redovitog održavanja motornih vozila. Taj cilj ostvarujemo nudeći širok asortiman uvijek raspoloživih proizvoda kroz razgranatu mrežu poslovnica i dostupnosti naših proizvoda svim kupcima. Pri tome posebnu pažnju pridajemo stalnom pružanju visoke kvalitete proizvoda i usluga koje nudimo, dugogodišnjem iskustvu i stručnosti našeg osoblja te pristupačnom odnosu s kupcima.

Napišite komentar